选修7 Unit 5 高考试卷分块专练阅读理解提速练(4篇阅读+1篇七选五,限时35分钟)
(2018·合肥高三质检)If you have the opportunity to visit some places in New Zealand then the list below is our recommendation.
Fiordland National Park
This park is part of the South Westland World Heritage area and is New Zealand's largest national park and one of the largest in the world. The scenery in Fiordland is nothing short of extremely beautiful, with steep mountains, wild waterfalls, and abundant rain forests. Being able to come back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.
The area has some of the world's great walks including the world famous Milford Track, which was described as the finest walk in the world in the early twentieth century.
Abel Tasman National Park
Abel Tasman may be New Zealand's smallest national park, but the attractions are huge. Located in one of New Zealand's sunniest spots, the area also has the best beaches in the country.
The popular Abel Tasman Walk is a great way to see this park. It takes 3-5 days to complete. Sea Taxis are also available and can drop you off at any number of beaches within the park.
Accessible from New Zealand's biggest city, Auckland, Rotorua is famous for its volcanic activities. Rotorua is also famous for its plentiful lakes which are great for swimming and fishing. The surrounding area contains plenty of native bushes and some famous walks.
Rotorua is also the best area in the country to experience and learn about Maori Culture.
Mt Cook National Park
Mt Cook as well as the surrounding area is an alpine (高山的) park within the World Heritage listed in South Westland. The biggest peaks in all of Australasia are here. The park doesn't contain many trees or plants due to the altitude. Walks range from a two hour walk to difficult tracks suitable for experienced mountaineers only.
A helicopter or plane ride gives visitors excellent views of the mountains with the option of landing at the top of Tasman Glacier, a true permanent snow covered alpine environment.
1.The most impressive experience in Fiordland National Park may be ________.
解析:选D推理判断题 。根据Fiordland National Park部分第一段最后一句“Being able
to come back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.”可推断出,在这个公园乘船游览可能是最令人印象深刻的体验。故选D 。
2.If you are interested in folk customs, you can go to visit ________.
A.Fiordland National Park
C.Mt Cook National Park
D.Abel Tasman National Park
解析:选B细节理解题 。根据Rotorua部分第二段“Rotorua is also the best area in the country to experience and learn about Maori Culture.”可判断出,如果你对民间习俗感兴趣,你可以去Rotorua体验和学习 。故选B 。
3.If you go to visit Mt Cook National Park, you can ________.
A.view some amazing waterfalls
B.enjoy some tropical fruits
C.stop on the top of Tasman Glacier
D.take walks in various bushes
解析:选C细节理解题 。根据最后一段可知,游客在那里可以停留在Tasman Glacier 的顶部 。故选C 。
4.What do the four attractions have in common?
解析:选D细节理解题 。根据Fiordland National Park部分第二段中的“The area has some of the world's great walks including the world famous Milford Track ... ”,Abel Tasman National Park部分第二段中的“The popular Abel Tasman Walk is a great way to see this park.”, Rotorua部分第一段中的“The surrounding area contains plenty of native bushes and some famous walks.”和Mt Cook National Park部分第一段中的“Walks range from a two hour walk to difficult tracks suitable for experienced mountaineers only.”可判断出,这四个旅游景点的共同之处在于都有很著名的徒步旅行路线。
Up to 60 Shanghai maths teachers are to be brought to England to raise standards in an
exchange arranged by the Department for Education. The announcement comes as a campaign is launched to raise adult maths skills. A survey of 2,300 adults for the numeracy campaign found that over a third thought their level of maths had held them back. An accompanying economic analysis said that a lack of maths skills cost the UK 20 billion pounds per year.
The plan to bring 60 English-speaking maths teachers from Shanghai is an attempt to learn from a city that has been the top performance in the OECD's Pisa tests. The OECD says that children of poor families in Shanghai are on average better at maths than middle class children in the UK. The Shanghai teachers, expected to arrive from the autumn, will help share their teaching methods, support pupils who are struggling and help to train other teachers.
“We have some smart maths teachers in this country but what I saw in Shanghai —and other Chinese cities —has only strengthened my belief that we can learn from them,”said education minister, Elizabeth Truss, who has recently visited Shanghai, accompanied by head teachers from England.“They have a can-do attitude to maths -and I want us to match that, and their performance.” She stressed the economic significance of raising maths standards, for individuals and the country.“As part of our long-term economic plan, we are determined to drive up standards in our schools and give our young people the skills they need to succeed in the global race. Good maths qualifications have the greatest earnings potential and provide the strongest protection against unemployment,” said the education minister.
语篇解读:本文是一篇新闻报道。上海将近60名数学老师将于秋季赴英国分享他们的教学方法 、帮助学数学困难的学生 、培训数学老师来提升英国学生的数学水平 。
5.Poor maths skills have caused serious ________ consequences in England.
解析:选B细节理解题 。根据第一段最后一句“An accompanying economic analysis said that a lack of maths skills cost the UK 20 billion pounds per year.”可知,数学技能的缺乏给英国经济带来了严重后果 。故B项正确 。
6.What is the main factor behind Shanghai teachers' success in maths teaching?
A.Their students are from poor families.
B.Their students have a talent for maths.
C.They have a positive attitude to teaching.
D.They teach in a highly developed city.
解析:选C推理判断题。根据第三段第二句“They have a can-do attitude to maths — and。